ХРАМОВНА СЛАВА – Благовести 2017

Радуј се Благодатна, Господ је с тобом! Благословена си ти међу женама и благословен је плод утробе твоје!

Дана 07. априла 2017. године парохијски свештеник отац Ненад Радојчић је уз саслужење браће свештеника архијерејског намесништва Црепајског служио Свету Литургију поводом празника Благовести и храмовне славе храма у Идвору.

Устаљена је вековна пракса да се о празницима којима су храмови посвећени на најсвечанији начин тај дан прослави кроз Литургијско сабрање. Као и сваке године до сада, у нашем храму у Идвору вече пред храмовну славу Благовести служено је Велико Празнично Бденије, а на сам празник служена је Света Литургија. Свету Литургију служио је најстарији свештеник, протојереј Живко Коврлија (парох црепајски) а њему са саслуживали оци протонамесник Момчило Вукотић (парох самошки), јереј Веселин Тодоровић (парох ковачички и заменик пароха путниковачког) као и старешина храма у Идвору јереј Ненад Радојчић.

Литургији је присуствовао велики број верног народа како из Идвора тако и из околних места који су својим учешћем кроз Свето Причешће увеличали наше славље. По устаљеној традицији по свршетку Свете Литургије извршен је крсни вход литије око храма где је наше мало и скромно место молитвама наших драгих отаца благословено на добро и корист Цркве своје. Радост Свете Литургије увеличали су и наши драги гости, богослови са Богословског Факултета у Београду г. Душан Стојменовић, г. Душан Боројевић и г. Рајко Вулин. У олтару свештеницима су помагали и чтецирали г. Драгољуб Понорац и богослов г. Ненад Костић.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *